O nama

Naš tim blisko sarađuje sa klijentima kako bismo izašli u susret svim zahtevima i obezbedili kontinuirano poslovanje podržano pouzdanim hardverom, softverom i uslugama.

Politika privatnosti

Ova politika privatnosti opisuje politike i prakse BeoNET-a u prikupljanju, korišćenju i čuvanju ličnih informacija do kojih se može doći korišćenjem proizvoda, servisa i web sajtova BeoNETa. Ova politika privatnosti se odnosi na sve BeoNET-ove subjekte, ali ne i na BeoNET-ove partnere ili saradnike koji mogu da imaju zasebne politike privatnosti.

Ova politika privatnosti pokriva (ali nije ograničena na) sledeće BeoNET-ove sajtove: www.beonet.net, www.beonet.rs, www.bhosting.rs, www.b-hosting.rs.  

Privatnost

BeoNET je usvojio ovu politiku privatnosti kako bi iskazao svoju iskrenu predanost privatnosti svojih klijenata i korisnika ovih sajtova. Ova politika privatnosti uređuje način na koji BeoNET koristi, održava i otkriva informacije koje prikuplja od svojih klijenata i korisnika ovih sajtova.

Informacije koje prikupljamo

BeoNET može da traži ili prikuplja lične informacije od online korisnika na više načina, uključujući online formulare za naručivanje proizvoda i usluga i drugih načina gde se od korisnika traži da dobrovoljno otkriju takve informacije.

Lične informacije se prikupljaju od klijenata samo kada prvo daju saglasnost, koja se daje prilikom naručivanja usluga, korišćenjem BeoNET-ovih web sajtova, preuzimanjem proizvoda ili prilikom zahteva za ponudu ili više informacija. Lične informacije se ne prikupljaju prilikom jednostavnog pregleda stranica web sajta. BeoNET može da kontaktira klijente u vezi sa ponudama i mogućnostima vezano za BeoNET ili njegove poslovne partnere, u cilju sprovođenja anketa ili prikupljanja povratnih informacija. Ova politika privatnosti ne obuhvata nijednu informaciju koja je van kontrole BeoNET-a.

Šta su kolačići (eng. cookies)?

Kolačić je deo podatka koji se čuva na kompjuteru korisnika i koji je povezan sa informacijama u vezi sa korisnikom. Možemo da koristimo kolačiće za identifikaciju sesije ili stalne kolačiće. Kolačići za identifikaciju sesije se završavaju i brišu kada zatvorite pregledač ili se odjavite. Stalni kolačići predstavljaju mali tekstualni fajl koji se duže vreme nalazi na hard disku vašeg kompjutera. Pomoć (eng. Help) vašeg pregledača sadrži informacije i uputstva za uklanjanje stalnih kolačića. Kolačići za identifikaciju sesije mogu biti korišćeni od strane BeoNET-a u cilju praćenja korisničkih podešavanja prilikom posete korisnika našim web sajtovima. Oni se takođe mogu koristiti za smanjenje vremena potrebnog za učitavanje i serverskog opterećenja. Stalni kolačići mogu biti korišćeni od strane BeoNET-a da, na primer, čuvaju informaciju da li želite da zapamtite vašu lozinku ili ne, kao i druge slične informacije. Mi ne povezujemo informacije koje čuvamo u kolačićima sa bilo kakvim ličnim informacijama koje ste uneli dok ste bili na našem sajtu.

Logovi

Kao i većina standardnih web sajtova, mi koristimo logove. Ove informacije mogu da uključe IP adrese, vrstu pregledača, pozivajuće/izlazne strane, vrstu platforme, vremenski žig i broj klikova kako bismo analizirali trendove, administrirali sajt, pratili greneralno kretanje korisnika kroz sajt i prikupljali demografske informacije o sveukupnom korišćenju. Nijedna informacija koja se čuva u logovima nije povezana ni sa jednom ličnom informacijom.

Kako koristimo ove informacije

BeoNET može da koristi lične informacije prikupljene od strane BeoNET-a u cilju kontaktiranja korisnika vezano za proizvode i usluge koje nudi BeoNET i, u onoj meri u kojoj je korisnik saglasan, od strane partnera od poverenja, nezavisnih saradnika i poslovnih partnera. Ove informacije takođe možemo da koristimo u istraživačke svrhe u smislu analize efektivnosti servisa našeg web sajta, marketinga, reklamiranja i prodaje. BeoNET neće ni na koji način deliti ove informacije sa trećim licima, bilo da je u pitanju besplatno ili plaćanje informacija, osim ukoliko korisnik sam odobri otkrivanje takvih informacija.

Bićete obavešteni ukoliko vaše lične informacije prikupljaju treća lica koja nisu naši saradnici/provajderi kako biste mogli da donesete informisanu odluku da li želite ili ne želite da delite vaše podatke sa tim licem. Nijedna informacija neće biti sakupljana ili pružena trećim licima bez vašeg prethodnog obaveštavanja.

Otkrivanje informacija

BeoNET može da otkriva investitorima i potencijalnim partnerima zbirne, anonimne podatke zasnovane na prikupljenim informacijama. U tim slučajevima, samo statističke informacije će biti otkrivene, a sve lične i identifikacione informacije će biti strogo poverljive. U slučaju prodaje BeoNET-a, informacije prikupljene od korisnika mogu da budu prenete na nove vlasnike.

BeoNET može s vremena na vreme da angažuje treća lica, uključujući sopstvene podružnice i partnerske firme, za čuvanje, analizu ili na drugi način skladištenje ili upravljanje podacima koje BeoNET dobija od svojih klijenata. U svim takvim slučajevima, od trećih lica će biti zahtevano da upravljaju podacima na isti način i u istoj meri kao BeoNET, i biće im zabranjeno otkrivanje takvih podataka bilo kom licu ili strani, osim u slučajevima navedenim u ovoj politici privatnosti. BeoNET koristi kompanije koje procesuiraju kreditne kartice za naplatu nekih od svojih usluga. Ove kompanije ne zadržavaju, dele, čuvaju niti koriste lične informacije u bilo koje druge svrhe sem za naplatu.

Izjava o odgovornosti

Iako dajemo sve od sebe da očuvamo vašu privatnost, možda moramo da otkrijemo određene lične informacije kada to zakon zahteva od nas, kada čvrsto verujemo da je to neophodno i potrebno u skladu sa trenutnim sudskim postupkom, sudskim nalogom, sudskim pozivom ili drugim pravnim procesom vezanim za BeoNET.

Zadržavamo pravo da otkrijemo vaše lične informacije kada to zakon zahteva od nas, kada čvrsto verujemo da je to neophodno i potrebno u skladu sa trenutnim sudskim postupkom, sudskim nalogom, sudskim pozivom ili drugim pravnim procesom vezanim za naš web sajt.

BeoNET-ov web sajt sadrži linkove ka drugim web sajtovima. Imajte u vidu da BeoNET nije odgovoran za politike privatnosti takvih drugih sajtova. Savetujemo vam da pročitate politike privatnosti na svim i svakom web sajtu koji prikuplja lične informacije. BeoNET-ova politika privatnosti se odnosi isključivo na informacije prikupljane od strane BeoNET-a

Održavanje i bezbednost informacija

Informacije koje dajete BeoNET-u se čuvaju i mogu biti skladištene u jednoj ili više baza podataka koje direktno ili indirektno održava BeoNET. BeoNET koristi sigurnosne mere koje predstavljaju industrijski standard kada je u pitanju zaštita poverljivosti informacija. Mašine koje skladište osetljive informacije o klijentima se održavaju u skladu sa sigurnosnim standardima. Ove mašine su obezbeđene, koriste firewall i zaštićene su na internoj mreži.

Iako ne možemo da garantujemo da se gubitak, zloupotreba ili izmena podataka neće dogoditi, mi radimo sve što je u našoj moći da to sprečimo ovakve pojave. Sve druge posebno osetljive informacije, kao što su brojevi kreditnih kartica koji se prikupljaju prilikom finansijskih transakcija, se enkriptuju pre transmisije od strane vas ka BeoNET-u.
Sigurnost vaših ličnih informacija je veoma važna za nas. Kada unostite osetljive informacije (kao što je broj kreditne kartice i/ili JMBG), vaše informacije se enkriptuju putem SSL tehnologije.

Mi pratimo opšte prihvaćene industrijske standarde kako bismo zaštitili lične informacije naših klijenata, kako tokom prenosa, tako i kada ih primimo. Ipak, nijedna metoda prenosa putem Interneta ili elektronskog skladištenja nije 100% sigurna. Zbog toga, iako koristimo sve finansijski prihvatljive mere za zaštitu ličnih informacija, ne možemo da garantujemo apsolutnu sigurnost.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezano za sigurnost našeg web sajta, možete da pošaljete e-mail na podrska@beonet.net.

Vaša odgovornost

Vi ste odgovorni za sigurnost vašeg naloga/korisničkog imena i lozinke. Pobrinite se da ih držite na sigurnom mestu i da ih ne delite ni sa kim. Nemojte zaboraviti da se izlogujete kada završite sesiju kako biste sprečili da drugi pristupe vašim ličnim informacijama. Ovaj način ponašanja biste trebali da usvojite čak i kada ne koristite javne kompjutere, kao što su u biblioteci ili Internet café-u, nego je u pitanju vaš lični kompjuter kod kuće.

Izmena politike privatnosti

Ukoliko odlučimo da promenimo našu politiku privatnosti, postavićemo promene na naš web sajt i na drugim mestima gde smatramo da je potrebno, kako biste uvek znali koje informacije skupljamo, kako ih koristimo i kojim slučajevima, ako postoje, ih otkrivamo.

Zadržavamo pravo da izmenimo politiku privatnosti u bilo kom trenutku, tako da vas molimo da je redovno pregledate.

Novosti

01.10.2016.

Obaveštavamo vas da su BeoNET i BeotelNet-ISP od 01.10.2016. godine postali deo jedinstvenog sistema.

Cela vest
25.05.2016.

Dve decenije postojanja BeoNETa

Cela vest
11.03.2015.

BackupAssist će 31.03.2015. prestati da podržava BackupAssist verziju 6

Cela vest
12.12.2014.

Microsoft će 14.07.2015. prestati da podržava Windows Server 2003/R2

Cela vest

Tehnička podrška

011 308 58 00
radnim danom od 9 - 17 h
podrska@beonet.net
svakog dana 0 - 24 h

Vrh stranice

partneri list 1partneri list 2