Zaštita i bezbednost

Zaštita podataka mora da obuhvati zaštitu na više nivoa i da na adekvatan način zaštiti svaki segment mreže.

Zaštita i bezbednost

U današnje vreme poslovni podaci predstavljaju osnovno dobro jedne firme. Nezaštićeni podaci, pored toga što se mogu izgubiti otkazivanjem uređaja na kome su pohranjeni, predstavljaju i odličnu metu za hakere, ali i za neamrne ili zlonamerne zaposlene. Zaštita podataka zato mora da obuhvati zaštitu na više nivoa i da na adekvatan način zaštiti svaki pojedinačan deo mreže kako bi ona u celini bila zaštićena, jer lanac je jak koliko i njegova najslabija karika.

BeoNET, kao zastupnik vodećih svetskih firmi na polju zaštite i sigurnosti računarskih sistema, može da otkloni svaki sigurnosni propust koji postoji ili može da nastane na vašem sistemu.

Rešenja za zaštitu su podeljena u nekoliko segmenata u skladu sa uređajima i okruženjem koje štite.

Zaštita za PC i Macintosh računare

Zaštita za veoma mali broj pojedinačnih računara bez servera.

BeoNET u svojoj ponudi za zaštitu desktop računara ima rešenja kompanije Trend Micro.

Zaštita za PC računare

  • Titanium Antivirus + je osnovna zaštita uglavnom namenjena korisnicima netbook računara
  • Titanium Internet Security je namenjen zaštiti desktop i laptop računara i predstavlja osnovnu zaštitu prilikom surfovanja i online kupovine, kao i zaštitu za vašu decu dok su online
  • Titanium Maximum Security predstavlja obuhvatno rešenje koje između ostalog uključuje i zaštitu za smartphone i tablet uređaje, kao i zaštitu za društvene mreže.

Zaštita za Macintosh računare

Titanium Internet Security for Mac namenjen je ljubiteljima „jabuke“ i nudi zaštitu od phishing prevara, blokira sumnjive IM i email linkove, ograničava pristup nebezbednim stranicama i određenim kategorijama sajtova.

Endpoint i mobilni uređaji

Zaštita za fizičke i virtualne endpoint, kao i mobilne uređaje kao što su tablet računari i smart telefoni.

Zaštita za endpoint uređaje

OfficeScan je jedno od rešenja koje se pokazalo kao jedno od najboljih u zaštiti od najnovijih pretnji i sve to u jednom endpoint agentu kojim se upravlja iz jedinstvene konzole. Ovo rešenje predstavlja integrisanu zaštittu podataka i zaštitu od pretnji.

Worry-Free Business Security rešenja su najbolja za manje i srednje firme koje žele da zaštite svoje PC, laptopove, servere i druge Windows i Mac klijente. Worry-Free Business Security rešenja imaju tri verzije: Services, Standard i Advanced

Endpoint Encryption je rešenje za potpunu enkripciju podakata koji se nalaze na desktop i laptop računarima, fajlovima i folderima, uključujući prenosive medije kao što su CD, DVD i USB uređaji. Endpoint encryption štiti podatke ukoliko uređaj bude ukraden ili izgubljen i sprečava neovlašćen pristup podacima koji se nalaze na uređaju.

Zaštita za mobilne uređaje

Mobile Security je integrisano rešenje za zaštitu i upravljanje mobilnim uređajima. Štiti podatke tako što primenjuje upotrebu lozinku, enkripciju podataka i udaljeno brisanje podataka ukoliko je uređaj ukraden ili izgubljen. Ovo rešenje podržava Apple iOS, Android, RIM BlackBerry, Windows Mobile i Symbian platforme.

Messaging

Zaštita od spam, phishing, virusa, spyware-a i neprikladnog sadržaja.

Kombinujući zaštitu od pretnju, kao što je email i web reputacija sa tehnologijama za zaštitu sadržaja, možete zaustaviti pretnje u realnom vremenu, pre nego što dođu do vaše mreže. Takođe, možete zaštititi odlazne poruke pomoću rešenja za email enkripciju i zaštitu podataka.

InterScan Messaging Security kombinuje privatnost i kontrolu moćnih virtualnih uređaja na gateway-u sa proaktivnom zaštitom opcionog prethodnog filtriranja u cloud-u koje zaustavlja većinu pretnji i spama u oblaku. Uz ovo rešenje možete proširiti zaštitu sa add-on proizvodima za zaštitu privatnosti podatka i enkripciju.

Hosted Email Security je rešenje koje ne zahteva nikakvo održavanje i koje pruža kontinualno ažuriranu email zaštitu da bi se zaustavio spam malware u email porukama pre nego što dođe do mreže, odnosno u cloud-u.

Email Encryption čuva poverljivost vaših email poruka, olakšava usaglašenost i smanjuje troškove sa enkripcijom na osnovu identiteta za hosted, gateway i endpoint email rešenja.

ScanMail for Microsoft Exchange nudi antivirus, antispam i antiphishing zaštitu uz inovativnu email i web reputacione tehnologije koje blokiraju poruke koje sadrže linkove ka malicioznim sajtovima. Uz ovo rešenje je moguće uzeti i opcioni Data Loss Prevention (DLP) modul čija je uloga zaštita osetljivih podataka.

ScanMail for Lotus Domino nudi email zaštitu kao nativna IBM Lotus Domino serverska aplikacija koja blokira viruse, spam i druge email pretnje. Ovo rešenje omogućava upravljanje grupama, centralizovanu kontrolu i podršku za klaster.

PortalProtect for Microsoft SharePoint štiti kolaboraciju sa web reputacionim tehnologijama da bi se blokirali maliciozni linkovi i filtrirao malware i drugi maliciozni sadržaj kako u fajlovima, tako i u web sadržajima SharePoint-a.

IM Security for Microsoft Lync and Office Communication Server predstavlja rešenje za zaštitu u realnom vremenu za IM komunikacije blokiranjem linkova ka malicioznim sajtovima i korišćenjem antivirusa i antispyware-a. IM Security omogućava fleksibilno filtriranje sadržaja kako bi se obezbedila primerena upotreba IM-a i da bi se prečila krađa podataka.

Web

Proaktivna zaštita u realnom vremenu od pretnji i ranjivosti za vašu mrežu i web.

InterScan Web Security je softverski virtualni uređaj za zaštitu na gateway-u koji omogućava kontis a software virtual appliance for gateway web security that features application control, leading anti-malware, real-time web reputation, and flexible URL filtering for superior web threat protection.

Zaštita podataka

Zaštita privatnosti i intelektualne svojine pomoću rešenja za enkripciju, kontrolu i zaštitu.

Podaci

Data Loss Prevention štiti lične podatke i intelektualnu svojinu širokim spektrom DLP rešenja i moodula koji omogućavaju lakše otkrivanje, nadgledanje i zaštitu informacija.

Trend Micro proizvodi koji imaju DLP modul su:

  • OfficeScan
  • InterScan Messaging Security
  • PortalProtect
  • ScanMail Suite for Microsoft Exchange

Enkripcija

SecureCloud nudi efikasne servise za enkripciju koji su laki za korišćenje i koji čuvaju vaše podatke na javnim i privatnim cloud okruženjima, kao i na vašim VMware vSphere virtualnim okruženjima.

Email Encryption štiti poverljivost emailova, pojednostavljuje postizanje usaglašenosti i smanjuje troškove pomoću enkripcije na osnovu identiteta za hosted, gateway i endpoint email rešenja.

Endpoint Encryption štiti PC, USB uređaje i prenosive medije enkripcijom čitavog diska, enkripcijom fajlova i enkripcijom prenosivih medija, tako da ukoliko dođe do gubitka ili krađe vaši podaci ostaju sigurni.

Zaštita za data centar i cloud okruženje

Optimizacija zaštite za fizičke, virtualne i cloud servere i virtualne desktopove.

Zaštita servera

Zaštita vaših podataka od krađe, prekida poslovanja i kršenja pravnih, regulatornih ili ugovornih obaveza.

Deep Security pruža jedinstvenu platformu za zaštitu servera koja ima za cilj da zaštiti fizičke, virtualne i cloud servere, kao i virtualne desktopove. Čvrsto integrisani moduli lako lako proširuju zaštitu i na antimalware zaštitu, nadgledanje integriteta, prevenciju i detekciju napada, kontrolu aplikacija, firewall i inspekciju logova.

ServerProtect olakšava i automatizuje sigurnosne aktivnosti na fizičkim serverima na kojima se nalaze Linux, Microsoft Windows i Novell NetWare, kao i za vodeće storage sisteme. Detektovanje malware-a u realnom vremenu i mogućnost njegovog čišćenja pomaže vam da uklonite maliciozni kod i oporavite se nakon oštećenja na sistemu prouzrokovanim malware-om.

Zaštita za cloud okruženje

Kombinacija virtualizovane platforme za zaštitu sa enkripcijom i upravljanjem ključevima kako bi se zaštitili serveri, aplikacije i podaci u cloud okruženju.

Deep Security štiti sisteme i aplikacije koje se razvijaju u privatnom, javnom i hibridnom cloud okruženju pomoću anti-malware zaštite, nadzora integriteta, detekcije i prevencije napada, kontrole web aplikacija, firewall i modula za inspekciju logova. Ovo rešenje je dostupno u dve varijante, sa agentom i bez agenta i može se njime upravljati kroz jedinstvenu konzolu.

SecureCloud je dizajniran za enkripciju i zaštitu podataka u javnim, privatnim i hibridnim cloud okruženjima dok takođe štiti podatke koji se nalaze na fizičkim i virtualnim serverima. Upravljanje ključevima na osnovu polisa je lako za korišćenje i autentifikuje identitet i integritet servera zahtevajući enkripcione ključeve i kontrole tamo i kada se može pristupati zaštićenim podacima.

Paketi rešenja za zaštitu kompletne mreže, data centra, fizičkih i cloud okruženja

Bez obzira šta želite da zaštitite i koliko su vam mali ili veliki zahtevi, posotoje paketi koji su dizajnirani da zaštite vaše podatke bez obzira na okruženje u kojem se oni nalazili.

Enterprise Security Suite nudi prilagodljivu zaštitu od gateway-a do endpoint uređaja sa odličnim performansama i centralizovanim upravljanjem.

Enterprise Security for Endpoints and Mail Servers nudi zaštitu od velikog broja pretnji za mail i file servere, desktop, laptop i mobilne uređaje.

Enterprise Security for Endpoints nudi fleksibilnu, jaku zaštitu za file servere, desktop, laptop i mobilne uređaje sa inovativnom tehnologijom koja oslobađa resurse na endpoint uređajima.

Enterprise Security for Communication and Collaboration omogućava proaktivnu zaštitu za Microsoft email, instant messaging i SharePoint sisteme.

Enterprise Security for Gateways nudi zaštitu na gateway-u za web i mail pomoću softverskog virutalnog uređaja kako bi blokirali malware, maliciozne linkove i neželjene sadržaje pre nego što dođu do vaše mreže.

Novosti

01.10.2016.

Obaveštavamo vas da su BeoNET i BeotelNet-ISP od 01.10.2016. godine postali deo jedinstvenog sistema.

Cela vest
25.05.2016.

Dve decenije postojanja BeoNETa

Cela vest
11.03.2015.

BackupAssist će 31.03.2015. prestati da podržava BackupAssist verziju 6

Cela vest
12.12.2014.

Microsoft će 14.07.2015. prestati da podržava Windows Server 2003/R2

Cela vest

Tehnička podrška

011 308 58 00
radnim danom od 9 - 17 h
podrska@beonet.net
svakog dana 0 - 24 h

Vrh stranice

partneri list 1partneri list 2