Softverska rešenja

Rešenja koja vam nudimo su proverena i prilagođena baš vašim zahtevima i potrebama.

Microsoft

Microsoft je аmeričkа međunаrodnа korporаcijа kojа se bаvi rаčunаrskim tehnologijаmа koju su Bil Gejts i Pol Alen osnovаli 1975. godine. Korporаcijа broji oko 80.000 rаdnikа u 85. zemаljа, koji proizvode široku pаletu softverа poput operаtivnih sistemа, aplikativnih progrаmа, bаzа podаtаkа, rаzvojnih аlаtа i još mnogo toga.

Microsoft Windows je operаtivni sistem nаmenjen personаlnim rаčunаrimа i serverimа. Prvа verzijа ovog sistemа izаšlа je davne 1985. godine, pa sve do danas kada je izašao Windows 8.

BeoNET je 2005. godine postao Microsoft partner i zadovoljio uslove potrebne za Server Platform, Systems Management i Virtualization specijalizacije. Ova dostignuća nam omogućavaju da našim klijentima pružimo uslugu legalizacije Microsoft-ovih rešenja u skladu sa njihovim potrebama i već postojećim tehničkim rešenjima.

Licenciranje

Microsoft nudi više načina za licenciranje u zavisnosti da li kupujete novi računar, legalizujete stari, želite da iskoristite pogodnosti količinskog licenciranja ili da sklopite ugovor sa Microsoft-om.

GGK (legalizacija)

GGK (Get Genuine Kit) pomaže korisnicima da instaliraju Windows 7 na već postojeći računar koji na sebi nema preinstaliran operativni sistem ili na kome nemaju legalan operativni sistem.

OEM

OEM (Original Equipment Manufacturer) je softver koji dolazi instaliran na novom računaru i namenjen je za kupovinu isključivo uz nove računare. OEM licenca se vezuje za računar na kome je instalirana i ne može se preneti na drugi računar.

FPP/Retail

FPP (Full Packaged Product) se odnosi na kutiju sa proizvodom koji se može kupiti nezavisno od računara.

OLP

OLP (Open License Program) je program u koji se mogu uključiti svi korisnici koji kupuju najmanje 5 licenci bilo koje vrste i u bilo kojoj kombinaciji. Tom prilikom se sklapa ugovor sa Microsoft-om. Tokom perioda od 2 godine moguće je da korisnik izvrši kupovinu dodatnih licenci po istom nivou cena po kojima je sporazum sklopljen i ostvarena prva porudžbina. Licence ostaju u trajnom vlasništvu. Program omogućava korisniku da preko interneta prati stanje svojih porudžbina, preuzima softver i licence.

OVS

OVS (Open Value Subscription) je korporativni ugovor i podrazumeva uključivanje svih računara koji se knjigovodstveno vode, izuzev računara na kojima se ne izvršavaju Microsoft programi (računovodstveni i slično). Ugovor se potpisuje na 3 godine, a plaćanje se vrši na godišnjem nivou. Nakon isteka perioda od 3 godine, korisnik obnavlja ugovor na naredni period ili otkupljuje licence.

Tokom trajanja ugovora korisnik može koristiti najnovije verzije softvera za koji se pretplatio. Ukupan broj računara se može smanjivati ili povećavati (minimum je 5 računara), a vaše je obaveza da pre plaćanja godišnje rate prijavite raspoloživi broj računara.

Preduslov za OVS je da imate legalan operativni sistem linije Pro na svim vašim računarima.

Neke od pogodnosti OVS licenciranja su:

 • Lakše planiranje godišnjih troškova za softver
 • Jednostavno upravljanje softverskim licencama sa garancijom da su licence uvek punovažne
 • Pravo na naručivanje drugih Microsoft-ovih proizvoda kroz program Open License
 • Korišćenje najnovijih verzija Microsoft proizvoda
 • Software Assurance pogodnosti (http://www.microsoft.com/serbia/saprogram/)

Ponuda

Operativni sistemi

 • Windows RT 8.1
 • Windows 8.1
 • Windows 8.1 Pro

Office

 • Office Home & Business 2013
 • Office Professional 2013

Serveri

 • Windows Server 2012 R2
 • Windows Server 2012 R2 Essentials
 • SQL Server 2012
 • Exchange Server 2012
 • SharePoint 2013
 • Lync Server 2013

Novosti

01.10.2016.

Obaveštavamo vas da su BeoNET i BeotelNet-ISP od 01.10.2016. godine postali deo jedinstvenog sistema.

Cela vest
25.05.2016.

Dve decenije postojanja BeoNETa

Cela vest
11.03.2015.

BackupAssist će 31.03.2015. prestati da podržava BackupAssist verziju 6

Cela vest
12.12.2014.

Microsoft će 14.07.2015. prestati da podržava Windows Server 2003/R2

Cela vest

Tehnička podrška

011 308 58 00
radnim danom od 9 - 17 h
podrska@beonet.net
svakog dana 0 - 24 h

Vrh stranice

partneri list 1partneri list 2