Novosti

Pratite dešavanja u BeoNETu i u našim partnerskim firmama.

Kraj podrške za Windows XP i Office 2003 od 08. aprila 2014.

09.01.2014.

Zbog čega Microsoft prekida podršku za Windows XP i Office 2003?

U skladu sa politikom životnog ciklusa podrške koju je Microsoft objavio još 2002. godine, Microsoft Business i Developer proizvodi, uključujući Windows i Office proizvode, dobijaju najmanje 10 godina podršket (5 godina Mainstream Support i 5 godina Extended Support).

Windows XP SP3 i Office 2003 će ostati bez podrške od 08. aprila 2014. Ukoliko vaša organizacije nije počela migraciju na novije sisteme, onda već uveliko kasnite. Da biste obezbedili da imate podržane verzije Windows i Office paketa, odmah počnite da planirate i testirate aplikacije kako biste mogli da završite sa implementacijom pre nego što vam istekne podrška.

Šta znači kraj podrške za korisnike?

Nakon 08. aprila neće biti novih bezbednosnih zakrpa i ispravki, besplatne ili plaćene podrške, niti online ažuriranja tehničkih sadržaja.

Korišćenje Windows XP SP3 i Office 2003 nakon isteka njihove podrške može da izloži vašu organizaciju potencijalnm rizicima, kao što su:

  • Bezbednosni rizici i neusaglašenost
  • Nedostatak podrške od strane nezavisnih proizvođača softvera i hardvera

Kako da sprovedete migraciju?

Velika preduzeća: Nudimo velikim organizacija tehničke resurse, alate i stručnu pomoć tokom razvoja i upravljanja Windows, Office i Internet Explorer proizvodima i tehnologijama. Vaš Microsoft partner će vam pomoći da saznate više o programu razvoja i migracije.

Mala i srednja preduzeća: Preporuka je da kontaktirate vašeg Microsoft partnera koji će vam predstaviti najbolje opcije koje ispunjavaju vaše poslovne zahteve.

Ukoliko vaši računari ispunjavaju sistemske zahteve za Windows 7 ili Windows 8.1, možete kupiti Windows 7 Professional ili Windows 8.1 Pro.

Ukoliko vaši računari ne ispunjavaju sistemske zahteve, razmislite o nabavci novih računara koji na sebi imaju već instaliran Windows 8.1 Pro. 

Tehnička podrška

011 308 58 00
radnim danom od 9 - 17 h
podrska@beonet.net
svakog dana 0 - 24 h

Vrh stranice

partneri list 1partneri list 2